SUB INALTUL PATRONAJ UNESCO

Concursul International de Canto

 

Scrisoare din Viena

Septembrie 1999

Draga si Mult Stimata Mariana Nicolesco,

Ingaduiti-mi inca o data sa va multumesc din inima prin aceste randuri pentru privilegiul de a ma fi invitat sa fac parte din Juriul Concursului International de Canto Hariclea Darclée.

Ospitalitatea, atentia acordata si celor mai mici detalii, entuziasmul pe care le-am intalnit aici sunt absolut unice. Toate asteptarile mele privind nivelul artistic au fost depasite, incepand cu cele doua spectacole de opera de nivel mondial, Idomeneo si Don Giovanni de Mozart, cu concertul inaugural si terminand cu marele final.

Nu cunosc nici un alt concurs de canto care sa se plaseze in toate momentele si manifestarile sale la un nivel atat de inalt ca acela dedicat memoriei Haricleei Darclée la Braila, si cred ca explicatia sta in extrema intensitate a manifestarii in toate aspectele ei. Aceasta e mai mult decat un concurs de canto obisnuit, este totdeodata competitie, master class si adevarat festival al muzicii. Iata ce o face incomparabila si unica. Sunt deci cu atat mai fericit sa le urez tinerilor artisti in cariera carora piatra de hotar a fost pusa la Braila mult succes mai departe, pe drumul inceput.

Doresc sa le multumesc, de asemenea, si colaboratorilor care v-au stat alaturi, pentru momentele minunate pe care le-am trait in aceste zile. Exista multe concursuri de canto in lume, dar exista o singura Braila si un singur Concurs International de Canto Hariclea Darclée.

Josef Hussek
Director Kammeroper